Sandkasser giver bare gladere børn 😍

Derfor skal du investere i en sandkasse

En sandkasse er et helt fantastisk sted at placere børnene, når du som forældre eller babysitter har brug for en pause. Uanset om det regner eller ej, så er børn altid friske på en tur ud i sandkassen, hvor man kan bygge sandslotte, bage sandkager eller leve sig ind i rollen som maskinføre af den lille legetøjsgravko.

Leg i sandkassen stimulerer børnenes sanser

At man selv kan få sig et lille pusterum fra børnepasningen er blot en af fordelene ved at have en sandkasse i haven. Leg i sandkassen er faktisk utrolig sundt for børnene og stimulerende for deres udvikling. Mange af børnenes sanser bliver aktiveret, når der leges med sand. Især følesansen, eller taktsansen som den også kaldes, bliver udforsket når man lege med både vådt og tørt sandkassesand.

Børnenes motorik bliver ligeledes udfordret, når f.eks. spanden forsigtigt skal løftes så sandslottet ikke styrter sammen.

Det betyder at man med god samvittighed kan placere børnene i sandkassen imens man lige kan samle sig med en god kop kaffe eller the, efter en hel dags børnepasning. Har man ikke sin egen sandkasse, kan man eventuelt tjekke sit område for offentlige legepladser.

Huskereglerne når der skal opsættes sandkasse

Er man træt af at skulle bevæge sig ud fra sin egen matrikel for at børnene kan lege i en sandkasse, så bør man helt sikkert overveje at investere i sin egen. Det er hverken særligt dyrt eller besværligt at anskaffe sin egen sandkasse.

Har du endnu ikke fået anskaffet dig din egen sandkasse, så får du lige her et par gode råd med på vejen.

Tænk over størrelsen på sandkassen

Man kan ligeså godt anskaffe sig en sandkasse i den rigtige størrelse første gang. Der er ingen grund til at købe eller lave en kæmpe sandkasse, hvis den kun skal kunne rumme 1-2 børn ad gangen. Har man derimod 2-4 unge børn og er man ofte besøgt af f.eks. nabolagets andre børn, bør man helt sikkert anlægge en større model.

Placer sandkassen rigtigt første gang

Der er utrolig besværligt at flytte sandkassen, når den først er sat op og fyldt med sand. Det kræver typisk et sted mellem 200 og 1000 kg. sand at fylde en almindelig sandkasse, og det er de fleste kun interesseret i at flytte på én gang.

Fyld den med det rigtige sand

Det er utrolig vigtigt at man fylder sandkassen med sand, som ikke indeholder ler. Fylder man den med almindeligt sand som indeholder ler, kan man være helt sikker på at børnenes tøj bliver fyldt med gul/orange pletter, som er umulige at vaske væk.

Man skal derfor altid gå efter det der kaldes sandkassesand, vasket sand eller hav/strand sand. Er man i tvivl bør man spørge stedet hvor det købes. Læs mere om sand til sandkassen her.

Sørg for en god bund i sandkassen

Når man laver sin nye sandkasse, skal man sørge for at lægge en stærk fiberdug eller en sandkassedug i bunden. Det er især vigtigt, hvis sandkassen står ovenpå jord. Alt sandet kan blive forurenet nede fra, hvis man ikke sørger for at jord og sand forbliver adskilt.

Få flere gode tips og tricks på https://www.klodsmajor.dk

Søger du babysitter? Søg blandt tusindvis af ledige babysittere i hele Danmark
Søg babysitter her
Mail info@minbabysitter.dk (mandag til fredag 10.00-16.00)