Sådan finder du den rigtige madras til børn

Dit barns søvn har afgørende indflydelse på trivsel, overskud og energiniveau. Mange forældre fokuserer på sengen og designet af denne, når den gode nattesøvn for barnet skal sikres. Dog er det madrassen, som har stor indflydelse på, hvor stabilt, trygt og komfortabelt barnet ligger i sin seng. 

Find den rigtige madras til børn og skab de bedste forudsætninger for en god og sund udvikling.  

Start med at danne dig et indtryk af forskellige modeller 

Først og fremmest skal du starte med at undersøge forskellige typer af madrasser. Dette giver dig indblik i dine valgmuligheder, og du får anledning til at sammenligne forskellige madrastyper. 

Der kan være nogle produkter, som er mere egnede for dit barn end andre.  

Du får de bedste sammenligningsmuligheder, når du undersøger flere madrasser på nettet. Her kan du i ro og mag hjemmefra danne dig et indtryk af de bedste madrasser, og du kan læse om deres egenskaber, materialer og funktioner. 

Vælg altid produktanmeldelser der tager udgangspunkt i de nyeste varer på markedet. Der bliver lavet guides, tests og anmeldelser af madrasser til børn hvert år. Når du vælger de nyeste udgaver, kan du give dit barn et produkt, som er designet med de bedste funktioner og materialer. 

Disse ting skal du være opmærksom på 

Der er særlige forhold, du skal være opmærksom på, når den bedste madras til din søn eller datter skal vælges. Ligger barnet i en seng, hvor materialerne er af dårlig kvalitet, kan barnet komme til at svede ekstra meget. Dette kan ikke kun påvirke søvnkvaliteten negativt. Det kan også føre til, at barnet vågner og bliver afbrudt i sin søvn, fordi det er svært at sove. 

Der er nogle overordnede punkter, som ethvert forældrepar kan følge til udvælgelse af det bedste udstyr til børnesenge. 

Når du skal vælge den bedste madras til børn, skal du være opmærksom på følgende: 

  • Er materialerne åndbare? 
  • Kan betrækket tages af, så det kan vaskes? 
  • Er materialerne økologiske, så du skåner dit barn mod at udvikle allergi? 

Disse elementer er de vigtigste, du skal gå efter. Alle materialer på madrassen (både skum og betræk) skal være åndbare, så dit barn kan sove frit, fleksibelt og behageligt.  

Det er vigtigt at opretholde en høj hygiejne i barnets sovemiljø. Den bedste måde at sikre dette på, er ved at vælge et produkt med aftageligt betræk.  

Sundheden er ligeledes betinget af, at du vælger økologiske produkter. Børn har stor risiko for at udvikle husstøvmideallergi, hvis de sover i ikke-økologiske tekstilprodukter.  

(KILDE: Bedsteseng.dk)

Værd at vide om priser 

Der kommer mere og mere fokus på disse elementer hos fabrikanterne af madrasser til børn, og derfor kan du vælge mellem flere forskellige typer og udgaver.  

Når du vælger udstyr og tilbehør til senge, skal du forholde dig til materialer og funktioner som det primære – og ikke pris. Du må ikke gå på kompromis med kvalitet for at spare penge, da dette kan betyde forringet søvnkvalitet for dit barn.  

Søger du babysitter? Søg blandt tusindvis af ledige babysittere i hele Danmark
Søg babysitter her
Mail info@minbabysitter.dk (mandag til fredag 10.00-16.00)