Ny babysitter? Fire gode råd til klargøring af hjemmet

I har fundet den perfekte babysitter til at se efter jeres børn, og hele familien glæder sig til at få mere overskud i hverdagen. Forældrene ser frem til mindre stress og dårlig samvittighed, og børnene glæder sig over at skulle bruge tid med den søde babysitter. Det kan dog blive nødvendigt at skaffe nyt udstyr, hvis babysitteren skal føle sig sikker og kunne varetage ansvaret for børnene på en hensigtsmæssig måde.

Plejeudstyr og pusleplads

Først og fremmest skal babysitteren have lettilgængelig adgang til udstyr såsom mad, bleer, ekstra tøj, medicin og førstehjælpskasse. Sørg for at have indrettet hjemmet efter, at en fremmed skal kunne finde rundt og tage sig af børnene. Babysitteren skal kunne komme til at skifte bleer og tøj på børnene ved behov og nemt navigere i hjemmet uden at skulle åbne samtlige skabe i huset for at lokalisere et par rene bukser. 

Hvis uheldet er ude, skal førstehjælpskassen være klar med plastre og forbindinger. Hvis et barn skal have særlig medicin eller har allergier over for specifikke madvarer, er det vigtigt både at have informeret og udarbejdet instruktioner til babysitteren, så der ikke opstår helbredsskadelige misforståelser.

Barnevogn til gåturene

Skal babysitteren gå ture eller på andre måder have barnet med udenfor, skal der være en barnevogn til rådighed. En barnevogn kan være en ret dyr investering for en lille, ny familie, og derfor kan man med fordel købe en barnevogn på afbetaling, hvis økonomien skal hænge sammen i den første tid. I stedet for at ruinere familien kan man på denne måde få råd til præcis den barnevogn, der vil kunne holde mange år ud i fremtiden. Hvis man er på udkig, kan man med fordel klikke på dette link for at finde flere gode tips, som helt sikkert vil give dig værdi. 

Babyalarm for tryghed

Er børnene stadig så små, at det er nødvendigt at kunne høre dem, mens de sover, så er det vigtigt med en babyalarm. Babysitteren kender ikke barnets lyde, og man kan ikke forvente af babysitteren, at denne sidder og stirrer på den lille hele dagen. Derfor er en ordentlig babyalarm en rigtig god investering, så babysitteren er tryg ved at lade barnet hvile, og forældrene trygge ved, at babysitteren kan høre og eventuelt se barnet. Er alarmen trådløs, så sørg for, at babysitteren ved, hvor enten opladerkabel eller ekstra batterier er i hjemmet.

Vær lydhør, hvis babysitteren selv efterspørger udstyr

Sidst og ikke mindst: Hvis babysitteren selv efterspørger udstyr, kan det være en god idé at undersøge muligheden for at skaffe disse ting. Det kan være med afsæt i tidligere erfaringer eller oplevelser med børnene i hjemmet, men babysitteren har muligvis nye forslag til, hvordan udfordringer kunne løses. Babysitteren kunne efterspørge særlige børnesikringer på skabe, en anden form for højstol eller en ny pusletaske, som ville gøre jobbet som børnenes babysitter lettere. Det kunne også være materialer til kreative aktiviteter, som børnene gerne vil prøve kræfter med. Babysitteren vil ikke bede om noget nyt udstyr, hvis ikke behovet var der, og måske kan forslaget også lette hverdagen for forældrene.

Søger du babysitter? Søg blandt tusindvis af ledige babysittere i hele Danmark
Søg babysitter her
Mail info@minbabysitter.dk (mandag til fredag 10.00-16.00)