Fire tips til at holde børnene underholdt

At have børn er et fuldtidsarbejde. Men når det så er sagt, kan det være nødvendigt at give sig selv en pause fra tid til anden. Dette kan bedst ske, hvis ens børn er godt underholdt, og derfor får du her fire tips til at holde børnene underholdt.

En havetrampolin

Hvis I har en havetrampolin derhjemme, er børnene sikret underholdning i rigtig, rigtig mange timer. Det er så sjovt at hoppe på trampolin, at man helt kan glemme tid og sted, når man bare hopper op og ned og nogle gange endda føler, at man hopper helt op til skyerne. 

Der er et utal af sjove lege, børnene kan lege på trampolinen. Det er også et genialt sted for børnene at udvikle deres kreativitet og selv finde på lege, fordi det virkelig kun er fantasien, der sætter grænser, når man kan hoppe så højt. 

Det er en fantastisk måde for børnene at bruge nogle timer. De får rørt deres kroppe og brugt muskler, de ikke normalt bruger på legepladsen. Det er også rigtig godt for knoglerne at hoppe; det forebygger mange knogleproblemer, fordi knoglerne (til en vis grad) har godt af at få de stød, der kommer op igennem dem, når man hopper, og så får børnene for øvrigt en masse frisk luft.

At male og tegne

En anden rigtig fin aktivitet at sætte sine børn i gang med, og som de også sagtens kan sidde med alene, er at male eller tegne. Læg en voksdug på bordet, så du ikke skal bekymre dig om, hvorvidt de nu sidder og laver tuschstreger på det fine bord, og så kan de ellers bare passe sig selv. 

Det er enormt sundt for børn at få lov til bare at tegne og male frit uden at få at vide, hvad de skal tegne, eller hvilke farver de skal bruge. Det er vigtigt, at de får lov til at udfolde deres kreativitet helt uden omsvøb og regler, men bare er i et rum, hvor det er okay at give helt slip og lade blyanten flyde hen over papiret. 

Hyggelig tv-tid 

Hvis man har en tv-pakke med børnekanaler, er der også garanti for nogle timers underholdning foran flimmerkassen. Der bliver lavet enormt meget godt og lærerigt børnefjernsyn i dag, og hvis noget bliver sendt i fjernsynet på en børnekanal, er man sikret, at indholdet i programmet er egnet til børn og lavet til børn og derved kan give et eller andet form for positivt indspark til dit barn. 

For at tv-tiden ikke går over gevind, er det en god idé at indføre skærmtid, så barnet ved, at det ikke bare kan sidde hele dagen foran fjernsynet. Men at der derimod er en aftale om, at man må se to programmer, og så er det slut, så behøver der ikke komme en diskussion eller et skænderi ud af, at fjernsynet bliver slukket. 

En tur i skoven 

Hvis børnene har fået nok fjernsyn, er det en rigtig dejlig ting at tage en tur i skoven sammen. I skoven kan børnene virkelig få aktiveret alle deres sanser. Skoven er et smukt univers, og det er så givende for børn at blive lukket ind i det allerede fra en tidlig alder. 

At møde naturen i sin hverdag er noget, der er godt for sindet, og det grounder barnet at få lov til at komme ud i en skov, hvor intet er for skrøbeligt til, at man må røre ved det, hvor alle træerne er forskellige, og hvor bladene falder af træet og vokser ud igen nogle måneder senere.

Søger du babysitter? Søg blandt tusindvis af ledige babysittere i hele Danmark
Søg babysitter her
Mail info@minbabysitter.dk (mandag til fredag 10.00-16.00)