Babysitteren er en uundværlig hjælp i en travl hverdag

I dag har mange bedsteforældre en lige så travl hverdag som forældrene selv, og der er derfor ikke samme mulighed for at få børnene passet af familie, som man tidligere har oplevet. Det betyder, at enderne ikke altid når sammen, hvis begge forældre arbejder ude, og bedsteforældrene er på farten. Endnu mere frustrerende er det, når planlægningen går i stykker, og der pludselig ikke er nogen til at holde øje med de kære små. Det gælder ikke mindst, hvis man som forælder f.eks. er strandet i en lufthavn ude af stand til at gøre noget. 

Babysitteren kommer dig til undsætning ved forsinkelser 

Nogle gange har man som forældre brug for ekstra hjælp, og her kan en babysitter træde til, tage ansvar og sørge for overskud i hverdagen. Om det er, fordi forældrene trænger til en kæresteferie, der er overarbejde, eller at aftaler om børnepasning går i vasken, så kan en babysitter sikre ro i hjemmet. Forældrene har ikke dårlig samvittighed over at overlade ansvaret for børnepasningen til travle bedsteforældre, og børnene er glade for en ny ven. 

Foruden en babysitter i baghånden kan det også betale sig at have tjek på rejseregler, hvis uheldet på kæresteturen skulle være ude. Gør din rejse mindre stressfuld, og besøg bloggen for tips og tricks. Flyforsinkelser sker desværre, når det er mindst belejligt, hvorfor regler omkring erstatning og kompensation er nyttige at kende til for enhver person med mange rejsedage. Måske har du et job, hvor det grundet mange udenlandske forretningsforbindelser er nødvendigt at rejse ofte, eller også nyder du bare at opleve verden uden at tænke på bleer og babymos. Uanset hvad bør du planlægge dine rejser med omhu og forsøge at gardere dig mod flyforsinkelser, så vidt det er muligt. 

Planlæg et introduktionsmøde med babysitteren og børnene

Hvis det er første gang, børnene skal passes af en ny babysitter, eller første gang de skal passes af en fremmed overhovedet, er der ikke noget at sige til, at man er lidt nervøs. Det er jo trods alt et fremmed menneske, der skal holde øje med det allermest dyrebare, som du ejer. På samme tid kan børnene også være nervøse for at skulle passes af et fremmed menneske. Hvis der er tid, og behovet for en babysitter ikke opstår spontant, kan man ifølge denne kilde med fordel mødes med babysitteren til et introduktionsmøde før den første pasningsaftale. På denne måde kan man se, hvordan babysitteren interagerer med børnene, der også lærer babysitteren at kende. Som forældre vil man mærke, om der er god kemi med den mulige babysitter, og om der er enighed om, hvilken rolle babysitteren vil få i opdragelsen af børnene. Samtidigt vil man kunne observere børnenes reaktion på og interaktion med det nye menneske. Dette er en kæmpe fordel for alle parter. 

Lyt til børnenes oplevelse

Efter det første møde er det en god idé at tale med børnene om deres indtryk, og om de var trygge ved den potentielle nye babysitter. Hvis de er usikre, kan det godt betale sig at finde ud af, om det er selve situationen eller babysitterens person, der udløste ubehaget. Er det personen, barnet ikke er tryg ved, er det nok ikke den rette person til jobbet som barnets babysitter. Er det den uvante situation med at blive passet, kan man forberede barnet på den nye situation ved at starte i det små og sørge for at skabe en god stemning omkring afskeden. 

Jo mere tryg børnene er ved den nye situation, desto lettere bliver det at overlade ansvaret til babysitteren og tage derfra med en god mavefornemmelse. For hele formålet med at få den ekstra hjælp er, at du som forælder undgår dårlig samvittighed og får en velfungerende hverdag med familien.

Søger du babysitter? Søg blandt tusindvis af ledige babysittere i hele Danmark
Søg babysitter her
Mail info@minbabysitter.dk (mandag til fredag 10.00-16.00)