2 ideer der giver dit barn den bedste opvækst

Er du i tvivl, om du opdrager dit barn på den bedst mulige måde? Har du en fornemmelse af, at noget kunne være bedre, uden at du helt er i stand til at sætte fingeren på, hvad det rent faktisk drejer sig om?

Så er der ingen grund til bekymring, for mange andre forældre har det på samme måde. I denne korte guide giver vi dig nogle få og nemme tips til, hvordan du med sikkerhed kan give dit barn en god opvækst.

Ansæt en barnepige

Det lyder nok ikke umiddelbart som noget, der kan give dit barn en god opvækst, at ham eller hende skal passes af en anden. Men der er rigtig mange fordele ved at have en barnepige. For det første er det rart for dig at have mulighed for at få dit barn passet, hvis du skal arbejde, til en koncert eller spille en håndboldkamp en aften.

Mange forældre glemmer at være andet end forældre, men det er vigtigt, at du holder fast i dine interesser, selvom du får børn. Det er en stor fordel at have en fast barnepige, som du kan stole på, og som dit barn føler sig tryg ved. På den måde er det også nemmere at lave en aftale måske samme dag, hvis det bliver nødvendigt.

Desuden vil dit barn med garanti synes, det er rigtig sjovt at have en barnepige, som fungerer som en ældre ven.

Køb oplevelser i stedet for ting

Det kan være fristende at fylde børneværelset med alverdens legesager og modetøj i ministørrelse, men uanset hvor mange penge du bruger på disse ting, bliver de kedelige efter et stykke tid.

Et alternativ til at købe mange ting kan i stedet være at bruge tid og penge på fælles oplevelser for hele familien. Det behøver slet ikke at være en dyr fornøjelse. For eksempel har mange museer en ugedag med gratis adgang, og det kan jo også sagtens være en stor oplevelse at gå en tur i skoven og spise madpakken på en shelter-plads. Det gode ved oplevelser er, at de ikke kun er underholdning i øjeblikket.

Inden I skal af sted, vil det garanteret være det helt store samtaleemne derhjemme, og bagefter kan I kigge på billeder fra turen og snakke om, hvad I mon skal finde på næste gang. Indimellem kan det være sjovt at planlægge et større eventyr for eksempel til en forlystelsespark, i vandland eller andre aktiviteter, der koster lidt flere penge.

Hvis du gerne vil forkæle dine børn lidt ekstra, kan du låne penge til særligt gode oplevelser her. For det meste er der dog god mulighed for at finde spændende oplevelser til næsten ingen penge - for eksempel ved at være turist i egen by. På den måde sparer du både udgifter til transport plus flere timer i en bil med sultne og trætte unger – det er jo ren win-win.

Kort sagt handler det bare om at være en smule kreativ, for så er der masser af gode stunder i vente for hele familien.
 

Søger du babysitter? Søg blandt tusindvis af ledige babysittere i hele Danmark
Søg babysitter her
Mail info@minbabysitter.dk (mandag til fredag 10.00-16.00) Phone 42 90 32 54 (mandag til fredag 9.30-12.00)